اتمام همایش روز فيزيك 95

خبر برگزاری همایش بزرگ کشوری روز فیزیک 95

دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان، برای ششمین بار اقدام به برگزاری همایش "روز فیزیک"  در سطح استان اصفهان در روز پنج شنبه 18 آذر 1395 دردانشگاه نمود. این همایش به صورت همزمان در چندین دانشگاه بزرگ دیگر در سطح کشور برگزار شده است. آشنایی بیشتر دانش آموزان سال های آخر دبیرستان رشته های ریاضی (ترجیحا) و تجربی به علوم و عمیق ترکردن نگاهشان به دنیای اطراف خود، بهره بردن از فضای علمی-آموزشی دانشگاه و معرفی هر چه بهتر دانشگاه صنعتی اصفهان به دانش آموزان، از اهداف این همایش بود.

برنامه شامل سخنرانی های علمی کوتاه در زمینه: تشویق دانش آموزان به درست، عمیق و با امید درس خواندن، فیزیک پزشکی، فیزیک پلاسما، ابررسانایی و شتابدهنده ها، و بازدید از آزمایشگاه های پژوهشی و آموزشی، انجام آزمایش های عملی در زمینه های مختلف فیزیک مانند پرتاب موشک آبی، اپتیک، الکتریسته، مغناطیس، صوت، حرارت و نجوم بود.

همایش با حضور 138 دختر و 138 پسر دانش آموز و معلم، در دو گروه به موازات هم و کاملا جدا  در دو مکان تالار فتوحی و دانشکده فیزیک برگزار شد. تعداد 108 نفر از دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان و تعداد 63 نفر دانش آموز مستعد از مناطق محروم و روستاها مهمان برنامه بودند. گفتنی است بازهم به علت محدودیت آزمایشگاه ها، و با در نظر گرفتن سقف پذیرش، متقاضیان زیادی که تمایل به شرکت داشتند، به شرکت در همایش سالهای بعد تشویق و دلگرم شدند.

امسال در ابتکاری جدید، نقاط دور و نزدیک استان اصفهان، از طرق مختلف، تحت پوشش خبری قرار گرفت. نامه ها و خبر همایش به چندین روستای استان اصفهان ارسال شد. دانش آموزان مستعد این مناطق محروم با پیمودن 180 کیلومتر و 150 کیلومتر در یک روز سرد زمستانی و نه پاییزی(!)، به موقع در این همایش یک روزه، شرکت کردند.

امسال نیز، 35 عنوان متفاوت کتاب مفید و تاثیر گزار  به شرکت کنندگان اهدا شد با این هدف که شرکت کنندگان هر مدرسه، علاوه بر استفاده علمی در طول همایش، با تنوعی از کتاب ها به مدارس خود بازگردند و از آنها استفاده مفید ببرند.

همایش روز فیزیک، بزرگترین گردهمایی علمی دانش آموزی در سطح استان می باشد و دانشگاه صنعتی اصفهان، افتخار برگزاری این همایش را از سال 1390 تا کنون بر عهده داشته است.

چندین نکته گفتنی:

1. اطلاع رسانی امسال در سطح مدارس استان اصفهان، علاوه بر ارسال نامه به آموزش پرورش اصفهان جهت اطلاع رسانی به کلیه مدارس، بیشتر با تکیه بر نیروهای بومی: استفاده از معلم ها، مدیران مدارس، دانش آموزان و دانشجویان ورودی 95(!) انجام گرفت.

2. فرصتی بود برای یادگیری کارگروهی، چگونگی گذر از چالش ها، کمبودها و ناملایمات و فشارها برای 80 نفر کادر اجرایی دانشجوی جوان.

3. به 40 مدرسه  در مناطق مختلف استان اصفهان (مانند شهرضا، دولت آباد به خوار، باغ دریاچه، خانه اصفهان، طوقچی، خوراسگان، عاشق آباد، بن رود، بویین میاندشت، فریدن داران، جوی آباد، روستای زیار، روستای دست جا، نجف آباد .....) با کمترین هزینه، نامه ارسال گردید.

سخنرانان:

دکتر علی عسگریان (هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر "خانه فیزیک" اصفهان)

دکتر جباری (هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان)

دکتر صاحب سرا

دکتر حمیده شاکری

دکتر آذر تفریحی

اعضای انجمن علمی دانشکده فیزیک: آقایان اسکندری، صادق پور، موفق، خانمها طاهري وانصاري.

اعضای گروه اجرایی و فعالان که بی بدیل در اجرای بهینه این همایش فعالیت کردند و زحمت کشیدند:

خانم ها: فرزانه پناهی، مائده طاهری، الهه دشتبانی، سپیده کیانی، فاطمه عباسی، فائزه فیاضی، نسترن انصاری، کریم زاده، کاظم زاده، مرضیه بهزادی، فاطمه یاوری، مرضیه پرویزی، مرضیه وطنی، فاطمه عرب بیگی، زینب مزروعی، فاطمه طالبی، یاسمن ناظمی،  فاطمه کریمی، هاجر باقریان، زهرا شریفی.

آقایان: حسین رفیعی، محمد اسکندری، محمد هادیان، محسن صادق پور، مهرزاد موفق، علیرضا صابری، مجید طاهری، محمدرضا کمالی، فرزاد رضایی، امیرحسین کارگران، رضا سعیدی، علیرضا قادری، طبائیان، نجفیان، سرپرست گروه ها: مهاجر، قریشی، رحمتی، مرشد، عطایی، عمویی، سلیمی، سلیمانی پور.

کارگروه اجرایی:

دکتر آذر تفریحی